#Cuinaderesistència: Receptes amb productes dels lots de Nadal que no volem

Trucs per cuinar fruita en almívar, cava, neules o boletes de coco

La tradició dels lots de Nadal ve del temps dels romans, de la sportula. Era un conjunt d’aliments i regals posats a dins d’una cistella de vímet que un patró, un pater familias, regalava als seus clients i subordinats, als que depenien d’ell econòmicament.

Sempre s’hi podia trobar figues seques, llorer i olives. Aquest regal el feien sempre per les Saturnals, les festes en honor al déu Saturn que se celebraven l’època de l’any que ara anomenem Nadal. A partir del boom de la industrialització, els patrons i empresaris van adoptar aquest ritual com a forma de fidelitzar els treballadors.

Receptes amb el lot de Nadal!

Website Powered by WordPress.com.