#Cuinaderesistència: Escudelles que no són la de Nadal

Escudelles de gallina, amb aigua de cigrons i de mongetes, de bacallà amb espinacs, sopes de cap de rap i de bròquil blau

Ara ve Nadal i aviat es posarà en marxa a totes les llars catalanes una mena de maquinària, de forma gairebé màgica, en sincronia, que farà que tot d’una, el 25 de desembre, arreu del país es faci escudella.

Abans, però, d’escudella se’n menjava cada dia en totes les cases de menestrals i treballadors de tota mena i condició. A la mateixa “Auca del Senyor Esteve”, de Santiago Rusiñol, el 1907, la que serà la dona del protagonista diu: “No he estat noia de fantasies. Escudella, carn d’olla i estalviar: aquesta ha estat la meva vida.” I és així. Som un país no d’escudella, sinó d’escudelles.

En proposo mitja dotzena llarga, de ben variades.

Escudelles variades del dia a dia!