Arià Paco Abenoza a Núvol

Fa uns dies vaig anar a veure la Maria Nicolau parlar de Cuina o barbàrie!. El seu llibre, una autèntica obra d’ètica en el sentit més interessant del terme (el de preguntar-nos què és el que val la pena, per què cal lluitar, quina és la vida bona), acaba d’arribar a la quarta edició. El llibre és un monument a un llegat sencer de coneixement, i és difícil llegir-lo sense un punt de vergonya. Acompanyada de Judit Balasch, del Centre Cívic El Sortidor, Nicolau va carregar contra tot allò que desacomplexadament (per pura ignorància) sortim a caçar els divendres; contra l’alvocat, contra les patates congelades, contra el salmó. D’aquest últim ens va recordar que les nostres àvies no sabien pas què era, i que si en mengem una versió rosa a preu assequible és només perquè el cultiven en piscifactories, on l’inflen amb tots els peixos de l’entorn per alimentar-lo i el rematen amb colorant rosa perquè sembli que s’ha alimentat de microcrustacis com fa al nord d’Europa.

Llegeix l’article complet aquí.

Què en penses?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Website Powered by WordPress.com.