El silur, el rei invasor dels pantans catalans que també es cuina

És un peix, amb pudor de fang, que no té enemics naturals i arrasa la fauna i flora locals. A taula es menja arrebossat o en sopa

El silur, rei de les aigües del pantà de Sau, és el peix d’aigua dolça més gran d’Europa. Aquestes bèsties poden arribar a fer tres metres de llarg i a pesar fins a 200 quilos. Però no patiu, d’aquests tan grossos n’hi ha pocs. Normalment els adults no passen del metre i mig i dels 20 quilos.

Estem davant d’un depredador voraç, agressiu i ferotge. El seu hàbitat natural a Europa és en els rius d’Alemanya i Hongria, però va ser introduït furtivament a casa nostra per pescadors alemanys els anys 70, amb l’excusa de controlar la població de carpes dels embassaments. L’èxit dels pescadors va ser total. La població de carpes va ser substituïda per legions de guiris amants de la pesca esportiva del silur, que pot arribar a ser espectacular per la mida de les captures.

Llegiu l’article complet!

Què en penses?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Website Powered by WordPress.com.