Com preparar paella, rostit o escudella en 10 minuts

Receptes tradicionals que parteixen d’aliments que sempre tenim a la cuina i que necessiten molt poc temps de feina efectiva.

Mireu. Sabeu allò de la teoria de la relativitat d’Einstein? Allò que l’espai i el temps són relatius? Doncs bé: us falta temps perquè no teniu rebost. Què tenen en comú totes aquestes receptes que he explicat? Doncs que totes parteixen de la base de tenir sempre algunes coses bàsiques i essencials a la nevera i als armaris de la cuina: el rebost!

Plantejar-nos cuinar sense tenir una mica de rebost seria com pensar en una cosa tan bàsica com vestir-se cada dia (menjar també ho fem cada dia) sense tenir mitjons negres, calcetes blanques o texans a l’armari. Imagineu-vos haver de preparar una llista per anar a comprar cada matí abans de vestir-vos per anar a treballar! No es pot viure així, no es pot cuinar així.

Tingueu sempre cebes, cabeces d’alls, patates, pastanagues, porros, un pollastre a trossos, un xoriç, un parell de botifarres al congelador; un parell de pots de llegum cuit a l’armari, pasta, fideus, arròs, passata de tomàquet, tomàquets de penjar, que no es fan malbé… Si en arribar a casa a la tarda o al vespre trobeu tot això, apamar un guisat són deu minuts de feina efectiva.

De la cassola que us fareu, una part serà el sopar d’avui, a l’altra part l’endemà hi tireu un parell de grapats de fideus d’aquells amb forat o un parell de grapats d’arròs i us en feu un arròs a la cassola o una fideuada, també en els vint minuts que triga a ser cuita, i del que queda al fons de la cassola, passant-hi uns espaguetis, un platàs de pasta!

Llegiu l’article complet!

Què en penses?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Website Powered by WordPress.com.