Entrevista de Joan Burdeus per Núvol

Maria Nicolau: “Si no cuinem, quedem a la intempèrie de les grans corporacions”

Maria Nicolau. Foto: Laia Serch

Maria Nicolau, (La Garriga, 1982) és cuinera. Durant més de vint anys ha treballat en restaurants de Catalunya, Espanya i França, i actualment viu a Vilanova de Sau, Osona, on condueix el restaurant de cuina catalana El Ferrer de Tall.

El primer que en diuen els perfils és que és molt bona comunicadora, i és veritat. La gràcia és que la passió i el carisma amb què transmet les coses no tenen ni una engruna de postureig ni cunyadisme culinari. Nicolau té un fons erudit, en què química, ètica, antropologia, i logística estan perfectament integrades en una visió coherent, que jo descriuria com a “kantiana”, però ella t’ho explica amb tot el punkisme imaginable, mentre es descollona. Aprofitant el seu primer llibre, Cuina! O barbàrie (Ara llibres), parlem de llibertat, gènere, capitalisme i romesco.

Llegeix l’entrevista completa aquí.

Què en penses?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Website Powered by WordPress.com.