Maria Nicolau: “És una vergonya que en aquest país per 25 euros no puguis menjar en condicions a cada cantonada”

Publica el llibre ‘Cuina! O barbàrie’, un assaig culinari sobre la nostra gastronomia i una manera d’entendre la vida

Maria Nicolau 21.03.2022 Foto: Albert Salamé / VWFoto

Maria Nicolau és, segurament, la cuinera més popular de l’univers català –si entenem per univers català el que s’expressa a Twitter i Instagram. A Vilanova de Sau, on regenta el restaurant El Ferrer de Tall, ha sabut traslladar el seu amor per la cuina tradicional, la del xup-xup, la que prioritza el producte per sobre la forma, sense pretensions i allunyada del glamur de les estrelles Michelin. Una manera d’entendre la cuina que ha traslladat al llibre Cuina! O barbàrie (Ara Llibres, 2022).

No és un llibre de receptes normals i corrents. N’hi ha, però no hi predominen. És un assaig culinari que se centra a entendre la cuina, l’origen dels aliments, la ciència que s’amaga en les coccions i que ens repta a atrevir-nos i a combatre la síndrome del no-tinc-temps. Hem parlat amb ella en una terrassa de l’avinguda Diagonal de Barcelona, molt a prop de la vida que va deixar enrere fa uns quants anys.

Llegeix l’entrevista completa a Vilaweb

Què en penses?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Website Powered by WordPress.com.