Maria Nicolau: “Josep Pla s’equivocava sobre el romesco”

La cuinera d’El Ferrer de Tall ret homenatge a la tercera de les potes del tamboret que sosté la cuina catalana “juntament amb el sofregit i la picada”

Dues coses han de quedar clares sobre el romesco abans de començar, aclareix Maria Nicolau, xef d’El Ferrer de Tall. La primera, no, el romesco no és (només) la salsa que acompanya els calçots. El romesco és una de les elaboracions més riques, complexes i sofisticades de la cuina mediterrània! La segona: Josep Pla s’equivocava. El romesco no és un sofregit però més complicat. Josep Pla, com tot ésser humà, es podia equivocar o podia tenir opinions personalíssimes sobre les coses que no cal prendre’s a la valenta com a dogma. 

“Josep Pla deia al seu llibre ‘El que hem menjat’ que el romesco “no és més que el sofregit habitual, però més complicat” i comença per dir que s’arrenca en una cassola amb oli i ceba tallada… Doncs no.”

Aquí tens l’article complet!

Què en penses?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Website Powered by WordPress.com.