Entrevista a Sentit Crític: “El capitalisme ha extirpat la cuina del centre de les nostres vides”

21/12/2020 | 06:00

S’acosta Nadal, una època que gira entorn la família i els grans àpats. És un dels pocs moments a l’any que ens reunim i recuperem la cuina… Què ha passat?

El capitalisme ha extirpat la cuina del centre de les nostres vides. Aquella estança era un petit ecosistema on es prenien decisions sobre els factors de producció de la casa. El capitalisme ens ha desposseït d’aquest nucli de decisió i ara ens l’ofereix com una cosa externa, que s’ha de comprar. Aquells àpats que preparàvem a casa amb el que teníem, ara els hem de pagar en forma de menjar precuinat, moltes vegades amb productes de fora de temporada i envasats en un plàstic que sovint no es pot reciclar. Cuinar s’ha convertit en un bé de consum en lloc de ser una eina de la nostra autonomia i la nostra sobirania. El canvi de paradigma és brutal. Ara només ho fem per Nadal i poc més. Com que no solem cuinar, quan ho fem, ho abordem com una activitat festiva extraordinària i de consum.

La Laia Soldevila em va fer una entrevista on vam estar conversant una bona estona. El resultat d’aquella conversa el podeu llegir sencer en aquest article publicat a Crític amb el suport del Museu de la Vida Rural.

Un altre món és possible.

Què en penses?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Website Powered by WordPress.com.