Sèries i cuina: Bryan Cranston, la cuina de Nova Orleans i “Euphoria”.

Cada dijous a les 11:30 als Matins de Catalunya Ràdio maridem sèries i cuina amb en Toni de la Torre i na Laura Rosel.

Your Honor ens porta a Nova Orleans, i ens permet curar-nos de la pena que quan es va estrenar Treme en Toni i jo no fóssim aquí per fer-ne una secció. Sisplau, mireu Treme. 

Nova Orleans, el jazz, els funerals amb bandes de música, els carnestoltes i les desfilades, el vudú i els zombies i la gastronomia, que és un festival tota ella. 

Com en tota cultura gastronòmica pròpia d’un territori, el receptari és el punt, sempre viu i fluctuant, on es troben les tradicions i procedències dels habitants d’aquest territori, els seus rituals i dogmes, i els ingredients que el clima i el terreny donen. 

Nova Orleans és un paradís gastronòmic. No és casual que hi trobem el restaurant més antic d’Estats Units, l’Antoine’s, de 1840. 

La ciutat va ser fundada pels colons francesos el 1718 en una plana per sota del nivell del mar, entre el riu Mississipi i el llac Pontchartrain 

El llac, el riu i el Golf de Mèxic proporcionaven peix i marisc de qualitat i abundant, tant d’aigua dolça com salada: Ostres, gambes, escamarlans, llagostes, crancs de riu, cloïsses i tot el peix del món. La plana era poblada per cérvols, bisons, cocodrils, ànecs, galls d’indi, conills i granotes. 

I sobre aquest paradís es troben les influències de tots els pobles que la van confegir al llarg del temps…

Recupera el programa aquí…

Deixa un comentari

Què en penses?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s