El paradigma del xai

Aquí a la muntanya passen coses, i algunes d’aquestes coses que aquí passen i que són viscudes pels nadius rurals amb tot la normalitat del món, em provoquen a vegades, a mi, 100% culpable de ser de fusta urbanita, ganes explosives de baixar a l’Eixample i sacsejar la gent fort per les espatlles mirant-los als ulls: ho haveu vist això!

Hi ha un món on pots dilluns trucar el pastor, parlar amb ell sobre el bestiar que té i escollir un xai, que serà mort dimarts i a la cuina dimecres. Tallat a mà costelleta a costelleta. I això aquí és ben normal. Qualsevol diria que les nostres àvies ja feien allò de comprar de km.0 o fer cuina de proximitat sense saber-ho, i diria també que hi ha racons del món on sembla que per algunes coses (al·leluia!) no passi el temps.

Quan encares els serveis de carta per setanta o vuitanta comensals a quatre mans, potser hi ha poc més a fer pel que fa als emplatats que enfocar-ho a net, polit i elegant; potser no podrem donar massa voltes a la part tècnica. Però sempre hi ha pista per ballar. Sempre hi ha tecles a tocar per aconseguir que el resultat que arriba al client pugui ser cada dia millor. La decisió de compra i l’elecció dels productes és una d’aquestes tecles, i comprar aquí és la porta per entrar a una altra dimensió.

El cap de setmana passat alguns dels nostres clients van recalcar com n’era de bo el xai (fet a la brasa, simplement) aquell dia.

Aquell xai va quedar orfe el dia que va néixer i va ser criat (secret entre el pastor i nosaltres) per una cabra que li va fer de dida.

Visc en un món on en Guillem i la Maria posen música clàssica a les tomaqueres i hi ha històries com aquesta darrera de cada producte. Això fa que em senti al paradís.

0 Comments

·

Deixa un comentari

Què en penses?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s