#Cuinaderesistència: Com treure el màxim profit als ous: de la truita perfecta a evitar la salmonel·la

Consells per trencar els ous amb seguretat o aprofitar les clares per fer-ne pastissets “financiers”

Comencem parlant de la manipulació dels ouscom menys els manipulem abans de fer-los servir, millor. Així evitem malmetre’n la closca i fer que tot allò que hi ha enganxat, visible o no, entri al seu interior. Podria haver-hi salmonel·la voltant per la closca, que és un bacteri que a vegades és a l’intestí de les gallines. Com que els ous i els excrements comparteixen porta de sortida, si la gallina és portadora de salmonel·la pot ser que a la closca de l’ou n’hi hagi anat a parar.

Tot i això, els ous no s’han de rentar perquè venen recoberts de sèrie per una cutícula invisible que els impermeabilitza, que evita que la humitat de l’interior de l’ou s’escapi i que en segella els porus perquè cap bacteri hi pugui entrar. Si rentem els ous fem marxar aquesta cutícula i fem els ous porosos! Alerta!

Trucs i enginys sobre cuinar l’ou!

Website Powered by WordPress.com.